Varaa pöytä

Tarinamme

Pohjoisen elämyksiä kunnioittava ja Lapin tuntoja herättävä Dabbal Kitchen & Bar – saamen kielellä koskien välinen suvanto – on hotellimme sydän ja keidas keskellä kaupungin hulinaa. Dabbalin keittiö on keskittynyt pohjoisen ainutlaatuisten raaka-aineiden ja aromien sinfoniaan. Annoksemme kertovat upeiden makuelämysten lisäksi Lapin tarinaa myös kauneudellaan.

Saamelaisverisen perheen patinahirsinen talo seisoi ylväästi koskien välisen suvannon reunalla. Tuulet virisivät keskipäivän auringon puolelta ja teräinen vilja viittoi maanviljelijäväestön saapuneen kääntämään mustaa multaa tummanvihreiden metsien varpuisilta mailta. Pian perheen oli aika kulkea saroin kengin Hämeen raitilla, nousta kohti pohjoista, etsiä uutta torppaa muiden savujen tyköä.

Vuosia he olivat kahlanneet joissa ja järvissä kalastaen, metsästäneet riistaa puhtaista keskisuomalaisista metsistä ja ravinneet nuotioita tuoreilla puilla. He tiesivät, että tuhkan viiletessä heidän perintönsä kaskeaisi kituvalla liekillä, mutta viiltäisi veitsenä tiedon keskiajalta tuleville sukupolville. Sitä perhe ei sen sijaan tiennyt, että dabbal –sana olisi yksi perinnön rikkaista siemenistä ja vielä eräänä päivänä taustana Tammerkoski- ja Tampere-nimille.

Me Dabbal Kitchen & Barissa olemme lähteneet juurillemme ja uskomme olevamme valmiita löytämään etelän uudelleen. Olemme tuoneet asuinpaikoiltamme mukana upeimmat raaka-aineemme, jotta voisimme toivottaa teidät tervetulleeksi vieraaksi perintömme äärelle.

Katso menu